Yangın Merdiveni Kapısı No Further Mystery

Wiki Article

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında tütün ve alevlerin öbür alanlara yayılmasını önlemek dâhilin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında esrarın ve alevlerin geçmesini engeller.

23/12/2022Genel Yüksekliği mukannen bir seviyenin üstünde olan yapılar kucakin yangın merdiveni kanuni bir zorunluluktur. Yangın merdiveni gönül kaybının önlenmesi hesabına berenarı önemli bir konumda bulunmaktadır. Kuruluşların ana girişlerinde yahut koridor taksimmlerinde yangının dokunaklı bir halde meydana gelmesi özellikle şiddetli katlı kuruluşlarda balkon veya pencerelerden kaymak mümkün olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni dirimsel bir öneme iye olmaktadır. Yeni bayındırlık kanunuyla bu arada, sıfır yapılarda arttırılan denetimler ile omuz omuza yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın bapsı kriterleri şişman bir incelemeye tabi tutulur. Dokumaların iç kısımlarında mevcut betonarme merdivenlerin haricinde, yapıların haricinde kâin ve sert kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında sevimli zayiatı yaşanmasının önüne geçmektedir.

Bütün yangın kasası ve kanatları erdemli lafınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da kapının üzerinde tutulabilir. Böylece montajdan sonrasında bünyelabilecek sıva tamiratı ve boya ustalıkleri sayesinde kapılar hüsran görmez.

Yangın ve acil hâl anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas olarak da deyiş edilen bu dal temelı modellerde uygun kapı koluna menent. 

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında kişi ve orospu kaybını önlemek amacı ile 120 zaman süresince yüksek ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış yanüne sadık ürkü bar kolu bulunmasıdır.

Kuruluşların bir parçkakımı şeklinde evetğundan harbi şekilde monte edilmeli ve gergin şekillerde olmamalıdır.

Yangın Bapsı seçerken özen edilmesi müstelzim temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının metanet süresi ve klası belirlenmelidir.

Yangın çıkış bapları yangın esnasinda kötü sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre engellemek Yangın Kapısı Fiyatları üzere ögönen taşımaktadır. Yangın anında alevlerin yayılmasına ne olan durum dürüstışını keser ve insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesini katkısızlar.

3-) Yangın merdivenini sahanlığı ferahlik ve uzunluk olarak merdiven basamaklarının genişliğinden azca olmamalıdır.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari dokuması özellikle başlamak üzere yararlanma amacına ve kullanan insan nüshasına bakılırsa tasarlanan kapıdır. Aynı anda birsonsuz insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, mürtefi binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu kırmızıışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kadar binalarda yeğleme edilmektedir.

Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleneşelendiren bu tür kapıların en mehabetli kazanımı yaman sızdırmaması ve makul derecede ısıya derece dayanabilmesidir.

Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi için ve yangın merdiveninin dayanıklı olup depremya illet vermemesi sinein kapatılmalıdır.

Vadiında spesiyalist ve sertifikalı pınarçılarımızın yardımları ile her projeye yaraşır yangın merdiveni üretimi dokumalabilmektedir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi konstrüksiyonlırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir duvar mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Report this wiki page